10 tips om rimpels te voorkomen

© Thinkstock

Een wondermiddel dat alle rimpels doet verdwijnen, het zou fantastisch zijn. Jammer genoeg is de realiteit dat elke vrouw in haar leven te maken zal krijgen met rimpels. Toch zijn er enkele kleine trucjes om de vorming van rimpels te verminderen. We geven u alvast tien tips mee waar u mee ten strijde kan trekken tegen rimpels.

Een wondermiddel dat alle rimpels doet verdwijnen, het zou fantastisch zijn. Jammer genoeg is de realiteit dat elke vrouw in haar leven te maken zal krijgen met rimpels. Toch zijn er enkele kleine trucjes om de vorming van rimpels te verminderen. We geven u alvast tien tips mee waar u mee ten strijde kan trekken tegen rimpels.

1. Hydrateren van de huid

Een vochtinbrengende crème is een absolute must-have. Vooral mensen met een droge huid, waar sneller rimpels zullen ontstaan, moeten de huid opnieuw in evenwicht brengen met een vochtige crème.
2. Bescherm je huid tegen de zon

Huidspecialisten blijven het herhalen: gebruik in de zomer een zonnecrème om je huid te beschermen tegen de (felle) UV-straling van de zon. Vergeet niet dat je je om de twee uur opnieuw moet insmeren.
3. Oogcrème voor de ‘kraaienpootjes’

De huid rond de ogen rimpelt sneller dan op andere plekken van het gezicht. Dit omdat het zeer dunne en gevoelige huid is en omdat het een beweeglijke zone is. Gebruikt voor deze zone een crème, die speciaal werd ontwikkeld om deze zone te behandelen.
4. Drink véél water

Naast een vochtinbrengende crème, kan je ook de h vochtbalans van de huid op peil houden door voldoende water te drinken. Het belang hiervan wordt vaak onderschat.
5. Niet teveel ‘kwaad kijken’

Bij het ‘kwaad kijken’ worden de wenkbrauwen gefronst, waardoor er twee rimpels ontstaan tussen beide wenkbrauwen in. Ook dit is een gevoelig stukje huid omdat het dun en beweeglijk is. Veel mensen hebben ook de neiging de fronsen wanneer ze niet kwaad zijn. Hierdoor zullen sneller lijntjes ontstaan. Probeer je gezicht zo veel mogelijk te ontspannen.
6. Véél fruit, groenten en omega 3-vetzuren

Een gezond voedingspatroon laat ook sporen na op je mentale en fysieke toestand. Specifiek voor een gezonde huid is het belangrijk om veel verse groenten en fruit te eten in combinatie met omega 3-vetzuren. Voorbeelden van omega 3-vetzuren zijn walnoten, lijnzaadolie en vis.

7. Slaap op je rug

Een goede nachtrust is een eerste stap naar een gezond lichaam in een gezonde geest. Tijdens de nacht krijgt de huid rust en kan het de stress van buitenaf verwerken. Een extra tip: slaap op je rug. Hierdoor lig je niet met je hoofd op het hoofdkussen en krijg je geen vervelende strepen.
8. Raak je huid niet te vaak aan

Door het veelvuldig aanraken van de huid zorg je voor een makkelijkere verspreiding van bacteriën en krijg je makkelijker puistjes. Tracht je huid niet te vaak aan te raken zodat je de huidcellen niet kan beschadigen. Want : hoe meer huidbeschadiging, hoe meer rimpels.
9. Gebruik een goede rimpelcrème
Gebruik een aangepaste rimpelcrème voor je huid. Anders gaat de crème haar doel voorbij. Een goede rimpelcrème zorgt voor de hydratatie van de huid en bevat onder meer antioxidanten.
10. Probeer stress te vermijden
Stress is ook nefast voor de huid en zorgt dat er geen ‘rustpunt’ is waardoor de huid zich niet kan herstellen. Als je je huid mooi wil houden, probeer dan zoveel mogelijk stress te vermijden.

(LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content