10 bizarre schoonheidstrucjes

Je kent ze wel, de vele schoonheidstips die te absurd zijn voor woorden of te mooi klinken om waar te zijn.

De website beautyhigh.com verzamelde tien schoonheidstrucjes die volgens hen écht werken, al durven wij onze handen er niet voor in het vuur te steken (zeker niet letterlijk!)

1. Hou een lepel op je ooglid om mascararesten te vermijden Wil je verdwaalde mascaravegen rond je oogleden vermijden, houd dan een plastieken lepel over je ooglid bij het aanbrengen van je mascara. Zo komen de overtollige mascararesten op de lepel terecht en niet op de oogleden.

2. Ontzwel je ogen met aardappels Om gezwollen ogen tegen te gaan snij je twee schijfjes van een rauwe, geschilde aardappel en leg die gedurende tien minuten op je ogen. De aardappel zal je ogen afkoelen waardoor de zwelling zal verminderen. Bovendien bevatten aardappels het enzym katalase dat die alom gevreesde donkere wallen doet verdwijnen.

3. Tandpasta vernietigt puisten De puberteit is achter de rug en toch heb je nog steeds last van die irriterende uitstulpingen. Duw ze niet uit maar smeer voor het slapengaan wat tandpasta op het puistje om het uit te drogen. Het zou onzuiverheden uit verstopte poriën halen en de huid uitdrogen. Wij raden aan enkel de klassieke witte tandpasta te gebruiken en niet de blauwe gelvarianten.

4. Cafeïnescrub is een cellulitiskiller Als je merkt dat cellulitis zich als een sluw monster over je huid aan het verspreiden is, gebruik dan koffiedik (het bezinksel dat overblijft na het zetten van koffie) als een bodyscrub. De cafeïne stimuleert de huidcellen en in de gedaante van een scrub verwijdert het elke dode huidcel die op je huid te vinden is.

5. Mayonaise als conditioner Heb je nood aan een intensieve haarbehandeling? Haal die mayonaise uit de frigo, smeer het in je haar en laat het twintig minuten indringen. Voor een beter effect gebruik je een haardroger zodat de hitte de mayonaise nog meer haar werk laat doen.

6. Leg je nagellak in de koelkast Als er tijdens het drogen van je nagellak bubbels verschijnen kan dat zijn doordat die op een te hoge temperatuur wordt bewaard. Plaats je nagellak in de koelkast en de koude zal ervoor zorgen dat je nagellak probleemloos en bubbelvrij zal drogen.

7. Bevries je eyeliner Ook een eyeliner houdt van lage temperaturen. Brokkelt je eyeliner voortdurend tijdens het aanbrengen? Laat het vijftien minuten in de diepvries liggen voordat je de liner gebruikt. Daarna zal het vloeiend en zonder brokken langs je wimperlijn glijden.

8. Smeer vaseline op blaargevoelige zones Voor wie gevoelig is aan blaren of wie zich onlangs een nieuw paar schoenen heeft aangeschaft, kan vaseline een wondermiddel zijn. Smeer het goedje op plaatsen die de neiging hebben om snel blaren te vertonen. Het zal wrijvingen doen verminderen met als resultaat dat je voet niet veranderd is in een open wonde tegen het einde van de avond.

9. Scheer met conditioner Als je scheercrème op is, smeer dan je benen in met conditioner in plaats van scheerzeep. De conditioner zal het haar op je benen verzachten, wat het makkelijker maakt om het af te scheren. Bovendien zal je huid achteraf extra zacht aanvoelen.

10. Laat gelakte nagels drogen in koud water Je hebt net je nagels gelakt maar je moet onmiddellijk daarna vertrekken naar een afspraak? Dompel je vingers drie minuten lang onder in koud water en je nagels zullen er droog uitkomen.
(AC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content