Biografie

redactrice Knack Weekend


5 succesvolle debutantes over hun eerste literaire worp

5 succesvolle debutantes over hun eerste literaire worpRadar

Nathalie Le Blanc - Fictie, non-fictie en poëzie: 2016 was het jaar van de jonge schrijfsters. Reden genoeg om een kijkje te nemen op de schrijfplekken van vijf succesvolle debutantes.


Fenomeen: de tijd gaat sneller met ouder worden

Fenomeen: de tijd gaat sneller met ouder wordenRadar

Nathalie Le Blanc - Met de eindejaarsfeesten in het vooruitzicht denkt u misschien : is dat jaar nu alweer om ? U bent niet de enige, want het gevoel dat de tijd sneller gaat naarmate we ouder worden, blijkt universeel.


Geluk in het spel? Een verrassend optimistische kijk op computergames

Geluk in het spel? Een verrassend optimistische kijk op computergamesRadar

Nathalie Le Blanc - Ketnet vulde onlangs Flanders Expo met gamende kinderen en hun ouders. Fans stonden te trappelen toen begin november de nieuwe Call of Duty Infinite Warfare uitkwam. En met de recente lancering van Sony's PlayStation VR zou 2017 het jaar van de virtual-realitydoorbraak moeten worden. Games zijn hot. Maar waarom?


In de voetsporen van Beyoncé: is succes écht maakbaar?

In de voetsporen van Beyoncé: is succes écht maakbaar?Radar

Nathalie Le Blanc - Studente Clara De Decker (26) trekt in november naar de VS, op zoek naar Beyoncé. Om haar te vragen of het klopt wat ze predikt: dat al je dromen kunnen uitkomen als je maar hard werkt. Wij deden al wat voorafgaande research rond de vraag of alles mogelijk is.


Nooit te oud om bij te leren: seksuele voorlichting voor volwassenen

Nooit te oud om bij te leren: seksuele voorlichting voor volwassenenRadar

Nathalie Le Blanc - Seks is overal. Tijdschriften, blogs, boeken, tv-programma's: er wordt eindeloos over geleuterd. We weten ondertussen alles, zou je denken. Toch niet, stellen experts en seksuologen. Meer zelfs: misschien is seksuele opvoeding ook voor volwassenen een goed idee.


Viewmaster Hans Aarsman: 'Hoezo? Dát moet de standaardvraag worden'

Viewmaster Hans Aarsman: 'Hoezo? Dát moet de standaardvraag worden'Radar

Nathalie Le Blanc - Wat we eten, hoe we onze kinderen opvoeden, hoe we ons geld besteden, voor alles gaan we te rade bij experts. Maar schrijver en fotograaf Hans Aarsman vindt dat we vaker zelf op onderzoek moeten gaan.1 reacties


Vanwaar die bergzucht? Een combinatie van plezier en afgrijzen

Vanwaar die bergzucht? Een combinatie van plezier en afgrijzenNatuur

Nathalie Le Blanc - Of ik een foto wil maken, vraagt een Grieks koppel me bovenop de Lagazuoi in de Dolomieten. Ze hebben er vier dagen hooggebergte op zitten. Even later krijg ik dezelfde vraag van twee motorrijders. Bergliefhebbers heb je in vele soorten. Vraag is: waar komt onze bergzucht vandaan?


Niet huilen, wel drinken: wat betekent mannelijkheid nog in deze tijden?

Niet huilen, wel drinken: wat betekent mannelijkheid nog in deze tijden?Radar

Nathalie Le Blanc - Wat is een echte man? Het is de vraag die niet vaak hardop gesteld wordt, maar waar constant impliciet naar wordt verwezen. Echte venten huilen niet, drinken graag een glas, zijn ofwel voor borsten of voor billen en kijken liever naar voetbal dan naar ritmische gymnastiek. Maar wat als die mannelijkheidsclichés ook hun nadelen blijken te hebben?


Waar is de glamour van het reizen gebleven?

Waar is de glamour van het reizen gebleven?Reizen

Nathalie Le Blanc - Ooit was een vliegreis iets waar je je zondagse kleren voor aantrok en in de hotelbar hoopte je dat Bond, James Bond, je op een martini trakteerde. Wie vandaag bij de securitycheck aanschuift, staat gewoon in een saaie rij. Waar is de glamour van het reizen gebleven?


9 genoegens die het feminisme voor mij vergalde

9 genoegens die het feminisme voor mij vergaldeRadar

Nathalie Le Blanc - Make-up, frullerige lingerie en decolletés draag ik omdat ik ze fijn vind, dus daar kan ik volop van genieten zonder feministisch schuldgevoel. Andere dingen liggen daarentegen moeilijker.