Biografie

redactrice Knack Weekend


Vanwaar die bergzucht? Een combinatie van plezier en afgrijzen

Vanwaar die bergzucht? Een combinatie van plezier en afgrijzenNatuur

Nathalie Le Blanc - Of ik een foto wil maken, vraagt een Grieks koppel me bovenop de Lagazuoi in de Dolomieten. Ze hebben er vier dagen hooggebergte op zitten. Even later krijg ik dezelfde vraag van twee motorrijders. Bergliefhebbers heb je in vele soorten. Vraag is: waar komt onze bergzucht vandaan?


Niet huilen, wel drinken: wat betekent mannelijkheid nog in deze tijden?

Niet huilen, wel drinken: wat betekent mannelijkheid nog in deze tijden?Radar

Nathalie Le Blanc - Wat is een echte man? Het is de vraag die niet vaak hardop gesteld wordt, maar waar constant impliciet naar wordt verwezen. Echte venten huilen niet, drinken graag een glas, zijn ofwel voor borsten of voor billen en kijken liever naar voetbal dan naar ritmische gymnastiek. Maar wat als die mannelijkheidsclichés ook hun nadelen blijken te hebben?


Waar is de glamour van het reizen gebleven?

Waar is de glamour van het reizen gebleven?Reizen

Nathalie Le Blanc - Ooit was een vliegreis iets waar je je zondagse kleren voor aantrok en in de hotelbar hoopte je dat Bond, James Bond, je op een martini trakteerde. Wie vandaag bij de securitycheck aanschuift, staat gewoon in een saaie rij. Waar is de glamour van het reizen gebleven?


9 genoegens die het feminisme voor mij vergalde

9 genoegens die het feminisme voor mij vergaldeRadar

Nathalie Le Blanc - Make-up, frullerige lingerie en decolletés draag ik omdat ik ze fijn vind, dus daar kan ik volop van genieten zonder feministisch schuldgevoel. Andere dingen liggen daarentegen moeilijker.