3x eco

1. Spaar water voor later

In de zomer nemen we al eens makkelijk een extra douche, en het is dan ook de badkamer waar we het meeste water verbruiken. Sanitairleverancier Grohe wil ons tot 50 procent of meer water laten besparen met ‘EcoJoy’-systemen voor kranen, douches en toilet. Het leverde hen als enige sanitaire bedrijf een plaatsje op de Change the World-lijst van Fortune Magazine op.

2. Preppy plastic

Gant lanceerde een nieuwe hemdencollectie die plastic uit de oceanen hergebruikt. De ontwikkeling van deze Prep Tech shirts – twee modellen voor mannen, twee voor vrouwen – past binnen het Gant Beacons-project dat duurzame kwaliteitsproducten wil ontwikkelen. De stof is elastisch, ademend en voert vocht af. Ook de knopen en de verpakking zijn van gerecycleerd materiaal.

KH

gant.com

3. De moraal van het koraal

Dopper, het herbruikbare flesje dat de afvalberg helpt verminderen, wil met dit koraalrode exemplaar de aandacht vestigen op het verdwijnen van koraalrif – met name de helft in de voorbije vijftig jaar – door overbevissing, toerisme en vervuiling. En dat terwijl meer dan 500 miljoen mensen ervan afhankelijk zijn voor hun dagelijkse eten en inkomen.

Dopper Coral Red Limited Edition (12,50 euro), dopper.com

3x eco

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content